top of page
About Me

This label has been created by the dutch designer Ellen Willink. She has been developing eco fashion for years in her studio in Den Bosch (The Netherlands). Her designs are partially produced in social entreprises, and her studio gives people with poor job prospects, the opportunity to acquire work experience.

 

All the products are sustainable and produced from used promotional materials. Ellen´s vision is to convert promotional banners to products that can be used every day. Each product is unique and has its own look and feel. Ellen´s products are meant to last. She is not trying to follow the fashion trends, but creates unique designs for independent minds. The products are for anyone who loves special fair clothing and its colourful and creative designs.

 

Voor de meeste mensen in Den Bosch is de naam ´Jheronimus Bosch´ algemeen bekend en zijn de opvallende fantasie figuren in de stad ze weleens opgevallen. Misschien de afgelopen tijd wel vaker dan normaal. En dat is niet zomaar, want in 2016 is het precies 500 jaar geleden dat de kunstenaar is overleden.

 

 

Fantasiefiguren

Wat ´Bosch´ zo bekend maakte, waren vooral zijn fantasie figuren en de sprookjesachtige sfeer in zijn werk. Zo zie je allerlei vreemde wezens terug in de schilderijen. Deze wezens zijn vandaag de dag nog steeds opvallend en er zijn zelfs miniatuurbeeldjes van gemaakt.

De stichting Jheronimus Bosch werkt er al een aantal jaren naartoe met verschillende projecten. Vandaar dat je geregeld op doeken of banners een afbeelding tegenkomt die iets met ´Bosch´ te maken heeft. Vaak zijn ze in een modern jasje gestoken en moet je erg goed zoeken om een vergelijking te kunnen maken met een originele werk van ´Bosch´. Wij hebben regelmatig materiaal van de stichting Jheronimus Bosch ontvangen en zijn gaan uitzoeken hoe de werken van Jheronimus Bosch terug te vinden zijn in het hedendaagse promotie materiaal.

Van de doeken van de Jheronimus Bosch Stichting hebben we hedendaagse tassen ontworpen en gemaakt. Hieronder een aantal voorbeelden.

 

 

Jheronimus Bosch, 500 JAAR later

Then and Now
bottom of page